Merhabalar
Öncelikle ilginize dikkatinize ve paylaşımcılığınıza teşekkürler...
Forumda genel izlenim olarak baktığımda sadece bir başlık, mini bir resim ve indirilecek dosya görünüyor. Bu şekilde ve açıklama olmadan istediğiniz dosyamı değil mi bilmeden kontrol için her şeyi denemek durumunda kalıyoruz. Sonuç olarak İnternet üzerinde binlerce elektronik devre tasarımı ve proje var. Bir gecede 100 mesajı geçersiniz bu şekilde, ama neye yarar kime faydası olur o da ayrı konu.
Açıklayıcı bilgileri elimizden geldiğince yazmaya çalışıyoruz. Ama sizin merak ettiğiniz yada anlamadığınız bir şey varsa o konunun altına sorunuzu yazarsanız bilgimiz elverdiğince cevaplamaya çalışırız. Sorulan sorulara cevap verilmediği gibi bir sıkıntı varsa o ayrı bir mevzu.
Bir deiğer husus teşekkür konusu. kişi beğenir ve hoşlanırsa işine yararsa ve emek verilmişse kendiliğinden teşekkür eder. Neden kurallarda teşekkür gibi bir husus var anlamadım? Gereksiz mesaj kirliliği ve oy avcılığına düşmeyin.
Burada bahsettiğiniz mesajlar üyelerimizin forumumuza katılımını arttırmak amacıyla rica niyetinde atılmış mesajlardı.
Aramızda Türkçe öğrenen İngiliz yoksa neden forum ana sayfada hem Türkçesi hem İngilizcesi var başlıkların? Başta yöneticiler ve pano sorumluları Türkçe konusuna yeterli hassasiyeti göstermesi gerekir diye düşünüyorum.
Bana sorarsanız elektronikte ingilizce almanca türkçe olmaz, devre devredir. bakarsın ve anlarsın.... Bu katagori başlıklarındaki ingilizce başlıklar forumumuza azda olsa yabancı üyelerin katılımından dolayıdır. Ayrıca sizin bu meslekte kullandığınız kaç tane Türkçe kelime var bir düşün bence.
Hele ki New member gibi ikonlar hiç de hoş durmuyor açıkçası
Değiştirildi...
Yeniden üye olmasını nasıl engelleyeceksiniz?
Öyle birisi olursa o üye oldukça biz sileceğiz.
Yayınlanmasına müsade eden yönetimdir, engelleyebileceği bir içerikten sorumlu tutulabilir.
Yayımlanması ve kullanılması arasında fark var, kaldı ki nerede hangi amaçla kullanıldığı önemli. Amatör olarak yapmak , ticari amaçla kullanmak gibi...
7. İmzalarda Değişik Fontlu, Değişik Boyutlu, Yazılar Yazmak Yasaktır. Koyu, İtalik Veya Altçizgi Özellikleri İmzada Gerektiğinde Kullanılabilir.
İmzalar için editörümüz yok. Mesajlar için editörümüz var.
Dediğim gibi önce yönetim birimindekiler bu kurala uymalı ve örnek olmalıdır. Burası dil bilgisi kursu yeri değil ancak dil bir ülkeyi ayakta tutan gizli unsurlardandır. Bakınız ünlü Çin Filozofu Konfiçyus'a "bir ülkeyi yok etmek için nereden başlarsın?" diye sorduklarında verdiği cevap ilginçtir. "Önce dilini yok ederdim"
Gerçekten çok haklısınız. Ama teknolojiyi kendimiz üretemediğimiz sürece yabancılara bağımlı kalacak ve onların teknolojisini alabilmek için onların dilini bilmek ve kullanmak zorunda kalacağız.Sanırım siz radyo amatörüsünüz, bu konuda size bişey söylememe gerek yok aslında. Ama size sadece bir sorum olacak sayın Turkish Amateur Radio.
Kaç Türk'ün bizzat kendi yaptığı ve kullandığı telsiz cihazı var söylermisiniz? Ben yabancı amatörlerin kendi sitelerinde ve cemiyetlerinin sitelerinde yüzlerce birbirinden güzel cihaz görüyorum ve bunları birçoğuda karşılıksız paylaşıyorlar. Dahası yabancı amatörler kendi uydularını bile atıyorlar. Vb....
Türkçe karşılığı Özel Mesaj olan bir şey PM (Private Mesaj) olarak kısaltılmamalı.
Düzeltildi.
RapidShare linklerinde sadece "İndir" kelimesi var. Açıklamaları ve dosyanın telif hakkının kime ait olduğu gibi bir ibare bulunmamaktadır.
Kaynağı bilinen dosyalar yazılıyor. Linkleri veriliyor. Linkler sayfasında forumda devreleri bulunan birçok site var. Tabi yinede arada gözden kaçanlar olabilir.
Yönetim dilediği an değişim yapabilir ancak bunu görünür ve okunur bir şekilde duyurmaktan mesuldür.
Bugüne kadar yapılan bir değişiklik olmadı. Bu yüzden duyurulmadı.
Site yöneticisi Padişah, Cumhurbaşkanı ya da Anayasa Mahkemesi başkanı değildir. Yönetici işlerin forum kuralları çerçevesinde hiyerarşik yapıda sorunsuz işlemesinden ve denetiminden sorumludur. Bu nedenle istediği uygulamayı yapma hakkını sadece bu tür yazılar ya da resmi imza altına almayan sanal sözleşmeler bağlayıcı değildir. Ben Elektronik mühendisi iken, lise eğitimini elektronik üzerine yapan bir arkadaş devrenin şeklini beğenmediği için silerse ben o harcafığım emeğimin karşılığını sorma hakkına sahibim.
Elbette hakkınızı soracaksınız. Ama burada ne sizin nede başka bir üyenin silinen bir mesajı, projesi yok. Kaldı ki bu forumun amacı emeği paylaşmak, bu yüzden ben ve diğer yönetici arkadaşlarımın bu konuda ki hassasiyeti en yüksek düzeydedir. Biz burada kral ya da padişahız demiyoruz! Sizinde yazdığınız gibi forumun bazı kurallar çerçevesinde düzeyli ve kaliteli bir şekilde sürekliliğini sağlamaya çalışıyoruz. Biz burada alakasız bir katagoriye atılan mesajları taşır, taşındığı duyurur ya da başlık ve içerik farklı olan mesajlar düzeltilir veya sileriz, forumun içeriğiyle bağdaşmayan mesajları kaldırırız. Bunlarıda mı yapmayalım?
e)Her ne olursa olsun, yöneticileri küçümsemek, sataşmak, laf yetiştirmek, küçük düşürmeye çalışmak, kişiliklerine saldırmak ve rencide etmek, özel bilgilerini açıklamak kesinlikle yasaktır.
Üyeler dozunu aşmamak şartı ile yönetici ve sorumlular hakkında özeleştiri yapabilir, bu karşılıklı haktır. Kişiler de bu konuda anlayışlı ve yapıcı olmalıdır
Burada eleştiri yapılamaz denmiyor.
e)Yaratmış olduğum içerikler ticari amaçla kullanılamaz, satılamaz.
Üyelerin oluşturduğu linkler? Bu konuyu tam anlamadım.
"e)Herhangi bir üye tarafından yaratılmış olan içerikler ticari amaçla kullanılamaz, satılamaz." şeklinde düzeltildi. Telif hakkı alınmış ürünler olabilir.
32. Gizlilik Ilkeleri
a)Kişisel Bilgileriniz: Foruma Üye Olurken Girdiğiniz Kişisel Bilgileriniz Sadece Forum Yöneticileri Tarafindan Görülecektir. Girmiş Oldugunuz Bilgileri İstediğiniz Zaman Degiştirebilirsiniz.
b)Çerezer, (cookie) Tarafımızdan Kişisel Bilgi Toplama Aracı Olarak Kullanılmayacaktır.
Sadece yönetici görüyor ise, hack, saldırı, hata vb. durumunda kişisel bilgiler ihlal edilirse; Bu maddelerin ihlalinde sadece yönetici bilişim suçlarınca suçlu sayılabilir.
Bu hatırlatma için teşekkürler. Ama bizdeki kayıtlarda kullanıcı adı ve doğum tarihleri var. Bu bilgilerle ne yapılabilir?
c)Sitenin yücelmesi ve daha iyi yerlere gelmesi üyelerin elindedir ve unutmamak gerekir ki, bu ortamın seviyesini belirleyecek kişiler de yine üyelerimizdir.
Bu yazılar da bu çerçevede ve bu maddeye istinaden tavsiye niteliğinde yazılmıştır. Teşekkürler.
Forumumuza eleştiri, öneri anlamında atılan ilk ve tek mesaj sizin görmüş olduğunuz gibi bu yüzden en baştada yazdığım gibi ilginize dikkatinize teşekkür ederim. Yazmış olduğunuz sitemizdeki hataları elimden geldiğince düzelttim. En nihayetinde hiç birimiz mükemmel değiliz. Bir elin nesi var iki elin sesi var! En iyiye sadece hep beraber olursak ulaşabiliriz. Biz 67proje ekibi olarak bir bütünün parçalarıyız, bu bütünün içinde sizleride görmekten onur duyarız.