Gönderen Konu: Bilgi isteme  (Okunma sayısı 530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bbs2006

• Öğretmen
  • *
Bilgi isteme
« : 14 Nisan 2008, 16:01:03 »
Merhaba Arkadaşlar
Tv vericisi devresi ile ugraşmaktayım. BAşagıda verdigim sitede ortak anten santralı  ile verici yapımını göstermektedir. Ancak ben bunu uygukladım verim alamadım. santralın uhf kısmından 12 v çıktıgını belirtmiş.Bunu ben bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.avaralar.tk/showthread.php?t=126207 sitesine bakım yardımlarınız bekliyorum.

Çevrimdışı TA4AP

• 67proje
  • *
    • Marmaris
Bilgi isteme
« Yanıtla #1 : 19 Nisan 2008, 23:39:50 »
NETA Anten santralı üstünde bulunan çıkış uçlarını ölç. Bir tanesinde 12 V görmen lazım. Oraya bağlantıyı yap.Ancak bu sistem köy vericisi olarak piyasada kulanılmış ancak çok iyi verim alınmamıştır. 50 ile 150 metre arası değişen şartlara göre yayın aktarır.Mesafe anten kalitesine ,kullanılan bağlantı ekipmanlarına göre değişebilir. Maliyetine göre çok verimli değil. Bunun yerine TV link cihazları ile aynı mesafeye daha ucuza daha kaliteli yayın basabilirsin. 13 cm amplifier diye google'da aratma yaparsan 1-2 km kadar verici şemalarınıda (2,4 ghz) bulabilirsin.
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2008, 23:42:19 Gönderen: Gunsoy »
73's

Çevrimdışı bbs2006

• Öğretmen
  • *
Bilgi isteme
« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2008, 21:36:52 »
Sizin elinizde  çalışan devre varsa (5-10km)gönderebilrmisiniz.teşekkürler

Çevrimdışı TA4AP

• 67proje
  • *
    • Marmaris
Bilgi isteme
« Yanıtla #3 : 20 Nisan 2008, 23:07:46 »
PM 2104 yada PM 2107 parça numaralı malzemelerin datasheetlerini aratırsan şemaları bulbilirsin. Yada 13 cm power Amplifier diye aratırsan. Şema bulursun . Elimde yok.
73's

Çevrimdışı bbs2006

• Öğretmen
  • *
Bilgi isteme
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2008, 11:36:04 »
Merhaba
verdiginiz bilgiler için teşkkür ederim. Alıcı olarak uydu alıcısını mıkullanacagım.Ayrıca bu malzemeyi nasıl temin edebilirim. benim burda bulmam mümkün degil.

Çevrimdışı TA4AP

• 67proje
  • *
    • Marmaris
Bilgi isteme
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2008, 22:19:26 »
Hayır. Video Tv sender. Hepsi burada com sitesinden bile bulabilirsin. Video link diye de satılabilir. Kamera üstünde bulunan video kablosunu aletin video girişine audio kablosunuda audio girişine bağlıyorsun. Alıcı cihazın video çıkışını TV video girişine bağlarsn görüntü TV de AV den görebilirsin. Uydu gerekmez. Bu aletler 100 metre kadar çalışır. Kapalı alanda ise 30 metreye kadar düşer. Piyasada 75 ile 100 YTL arası satılanlar var. Ama udea nın sitesinde aynı cihazlar 150 ytl. (takım halinde alıcı ve verici bir arada) Hiç bulamazsan oradanda alabilirsin. 
73's

Çevrimdışı tb4ba

• RadyoAmatörü
  • *
Re:Bilgi isteme
« Yanıtla #6 : 03 Haziran 2009, 20:02:48 »
klasik köy tipi verici için bir şema veya uygulama notunuz tavsiyeniz varmıdır ta4ap ayrıva eski video modülatörlerinden çıkan sinyali yükseltip köy tipi verici ne kadar sağlıklı olur dersiniz bu ara tv verici antenleri ile ilgili anlaşılır bir kaynağa ulaşamadım yapım kaynağı yani şu şekil yapılır bu şekil yapılır gibi genelde bildiğimiz kafes anten veya benzeri kullanılıyor küçük yerlerde büyük yerlerde ise her tarafı kapalı antenler kullanılyo .kullanmak istediğim alan 5km var yok düz alan
bildiğimiz az nifuslu köylerden kasabalardan mevcutta yayın var ama işte öyle...
saygılar .....