Gönderen Konu: Simetrik kaynakla ilgili bir sorum var arkadaşlar!!!  (Okunma sayısı 463 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı vurucu05

• Kursiyer
  • *
aşağıdaki linkteki devrede teorikte simetrik kaynağı böyle bağlıyoruz peki bu devreyi pcbye aktarmak istesek o GND uçlarının hepsini birleştirecezmi?simulasyonda toprakları birleştirip toprak bağlantısı olan sembolü kaldırınca devre kafayı yiyor.Bu konu çok kafamı karıştırdı.Genelde hep bir adaptörün yada kaynağın -ucu toprak diyo herkes ama derinlere inince bu bilgi yanlış oluo.bu konuda bana yardımcı olabilecek olan var mı?
http://www.uploadhouse.com/viewfile.php?id=3572960

Çevrimdışı TA4ASE

• 67proje
  • *
    • işçi
    • Muğla
Re:Simetrik kaynakla ilgili bir sorum var arkadaşlar!!!
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2009, 11:41:50 »
burada simetrik besleme için örnek bir devre ve yazı var bir inceleyin kolay gelsin.

http://320volt.com/tek-kaynaktan-simetrik-besleme
« Son Düzenleme: 08 Mart 2009, 12:20:23 Gönderen: TB4CF »
73's

Çevrimdışı vurucu05

• Kursiyer
  • *
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2009, 12:14:38 »
kardeş tşkler ama sadece resim var yazı yok burda

Çevrimdışı TA4ASE

• 67proje
  • *
    • işçi
    • Muğla
« Yanıtla #3 : 08 Mart 2009, 12:20:50 »
Linki düzelltim tekrar deneyin.
73's

Çevrimdışı vurucu05

• Kursiyer
  • *
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2009, 13:38:51 »
tşkrler ilginiz için

Çevrimdışı dogukan

• Öğretmen
  • *
  • Elektronik Proje Platformu
    • öğretmen
    • ankara
Ynt: Simetrik kaynakla ilgili bir sorum var arkadaşlar!!!
« Yanıtla #5 : 11 Eylül 2009, 23:39:56 »
aşağıdaki linkteki devrede teorikte simetrik kaynağı böyle bağlıyoruz peki bu devreyi pcbye aktarmak istesek o GND uçlarının hepsini birleştirecezmi?simulasyonda toprakları birleştirip toprak bağlantısı olan sembolü kaldırınca devre kafayı yiyor.Bu konu çok kafamı karıştırdı.Genelde hep bir adaptörün yada kaynağın -ucu toprak diyo herkes ama derinlere inince bu bilgi yanlış oluo.bu konuda bana yardımcı olabilecek olan var mı?
http://www.uploadhouse.com/viewfile.php?id=3572960
sen konuyu açalı çok olmuş ama belki faydası olur diye bir iki şeyde ben ekleyeyim.senin yükledigin resimde op-amplı faz çeviren bir yükselteç şekli görülüyor.bahsettigin adaptörler ve kimyasal üreteçler(pil akü vb.)asimetrik kaynaklardır.akım tek yönde akar.simetrik kaynaklarda ise + dan veya _ den şase ile gösterilen uca dogru akar.Özellikle ses frekans yükselteçleri için simetrik besleme eleman sayısında azalma meydana getirir.en azından büyük kapasiteli elektrolitik kondansatörün kaldırılmasına neden olur.simetrik kaynaklarda + besleme,- beslem ve toprak ucu olmak üzere toplam üç uç vardır.simetrik beslenen bir devreyi asimetrik beslersen devre normal çalışmaz.veya hiç çalışmayabilir.