Gönderen Konu: POWER LED DRIVER  (Okunma sayısı 6781 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı altan

• Üye
  • *
  • Elektronik Proje Platformu
    • elektronik
    • eskişehır
Ynt: POWER LED DRIVER
« Yanıtla #30 : 28 Haziran 2011, 16:02:08 »
mrb.
besleme votajı 220v ac.
14 adet1w led seri

Çevrimdışı Seçkin

• fabrisio
  • VIP
  • *
« Yanıtla #31 : 28 Haziran 2011, 16:09:07 »
mrb.
besleme votajı 220v ac.
14 adet1w led seri

Kardeşim, ben bu entegreyle 48V üzerine hiç çıkmadım. Entegrenin 220V ile çalışabildiğini biliyorum. Ancak daha önce hiç ihtiyaç duymadığımdan o voltajlara çıkmadım. Ancak şunu önerebilirim. Isınan tüm komponentleri söküp daha yüksek çalışma akımlarına sahip komponentler tak.

Devrende smps gibi birşeyler kullanabilirsen kullanacağın komponentlerin koduna kadar verebilirdim. Ama dediğim gibi besleme voltajın çok yüksek. Hiç çalışmadım.

Çevrimdışı ALPHA

• Kursiyer
  • *
« Yanıtla #32 : 30 Haziran 2011, 21:46:42 »
arkadaslar ıletılerınızı ılgı ıle ızlıyorum .Ögrenmenın yası yoktur. derler.bılgılendırdıgınız ıcın tesekkurler.

Çevrimdışı FANCY

• Kursiyer
  • *
« Yanıtla #33 : 28 Eylül 2011, 06:13:43 »
Seçkin kardeşim picprojede yayınladıgın Power ledlerle ilgili dosyalar var  onları buradada  yayınlaman mümkünmü yardımların için teşekkürler...

Çevrimdışı ALPHA

• Kursiyer
  • *
« Yanıtla #34 : 19 Şubat 2012, 15:22:09 »

Çevrimdışı mell

• Kursiyer
  • *
« Yanıtla #35 : 04 Mayıs 2012, 11:53:14 »
seçkin hocam ben bu devreyi pwm kullanarak ledlerin ışık şiddetini ayarlamak için kullanacağım.
Fakat birkaç sorum olacak.

1-bu devreyi pic(16f628a) nın pwm portundan direk sürebilirmiyim. yani 5V yeterlimidir veya pice bir zarar verirmi..? Eğer ileride bir sorun teşkil eder ise mosfet sürücü entegrelerinden birisinimi kullanmam gerekicek(örn;tc4429)

2-benbu devreyi standart 700ma yada 1400ma çıkartacak şekilde ayarlıyacağım.ve o şekilde;

örneğin hazır "24Vdc" satılan içerisinde "3 ad power led" olan ve kendi "içerisinde 350mA led sürücüsü bulunan" spotlardan bağlamak istiyorum fakat spotların adetleri belli olmuyor bazen 2ad bazende 5ad bile olabiliyor.ben bu devreyi bu şekilde test ettiğimde çalışıyor yani bu devrenin devamına devrenin gücünüde hesaba katar isek(örn.1400mA) ikiadet bu devreden paralel kullanarak 8 ad led spot sürebiliyorum.

Sorum;eğerki ben buna 2 ad led spot bağlarsam led spotlara zarar verirmiyim .??
(aslında led spotların içerisinde kendi led driverları mevcut buna rağmen zarar verirmiyim..?)

Saygılarımla İyi Çalışmalar..

Çevrimdışı ALPHA

• Kursiyer
  • *
« Yanıtla #36 : 12 Mayıs 2012, 09:35:37 »
arkadaslar hala rapidde lıng göçük